Футболісти клубу із Кот-д'Івуара, які прибули у Крим на тренувальний збір і зникли, опинилися у Києві та Чернівцях, пише «Комсомольская правда в Украине» з посиланням на прес-офіцера Євпаторійського міського відділу міліції Юрія Расліна.

«15 березня до нас надійшла заява про те, що три спортсмени вийшли із готелю, у якому проживали, і не повернулися, - розповів Раслін. - За словами тренера команди, спортсмени пропали 14 березня. Спочатку вранці на прогулянку пішов 20-річний Бамба Мамаду, а ближче до вечора зникли 19-річний Куа Роджер Ібрагім і 20-річний Бамба Абубакра. У спортсменів при собі були мобільні телефони та близько 250 євро».

За словами співробітників міліції, збори у Євпаторії вже закінчилися, і команді довелося покинути півострів, не дочекавшись повернення зниклих товаришів.

«Нам вдалося зв'язатися з одним із гравців команди, у нього в телефоні була картка українського мобільного оператора, - сказав прес-офіцер. - За попередніми даними, він перебуває у Чернівцях, і обіцяв сьогодні повернутися до Євпаторії. Через нього ми тримаємо зв'язок і з двома іншими футболістами, вони у Києві».

По телефону розмовляли з ними ламаною французькою, причини, з яких вони втекли, поки не з'ясовували, дочекаємося їхнього приїзду. Швидше за все, вони або хотіли «потусити» у вільний від тренувань час, або назавжди залишитися в Україні у пошуках кращого життя.

У міліції кажуть, що у Євпаторії подібні випадки раніше не ставалися, а взагалі схожу втечу здійснювали африканські спортсмени, які приїхали у Лондон на Олімпіаду минулого літа. Серед них були 5 боксерів, плавець і воротар жіночої команди з футболу. Вони хотіли залишитися у Європі через тяжку економічну ситуацію в їхньому рідному Камеруні. Один із них потім офіційно попросив надати йому статус біженця, а інші так і не з'явилися.

«Батьки футболістів до нас не зверталися, тримаємо зв'язок з керівництвом клубу, - зазначив Раслін. - Але вже ясно, що вони не загубилися і ніхто їх не викрав, щоб потім отримати викуп. Хлопці пішли за власним бажанням».

Як повідомляв ForUm, 14 березня футболісти із Африки Бамба Мамаду, Куа Роджер Ібрагім і Бамба Абубакра вийшли із будівлі готелю у Євпаторії і пропали. Хлопці розмовляють тільки французькою мовою.

Пізніше один із футболістів був знайдений у Чернівцях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316