Великі політичні партії Великобританії погодилися з планом регулювання преси після серії скандалів, пов'язаних з незаконним прослуховуванням журналістами телефонних розмов, передає «ВВС».

Прем'єр-міністр Девід Кемерон оголосив у парламенті, що пропозиції включають створення незалежного органу нагляду, який накладатиме на газети великі штрафи (до 1 млн фунтів) і вимагатиме негайних вибачень.

«Ми стоїмо сьогодні тут з міжпартійною угодою про нову систему регулюванні преси, - заявив прем'єр. - Вона підтримує наші великі традиції розслідувальної журналістки і свободи слова. Вона захищає права беззахисних і невинних».

Поки не відомо, чи приймуть пропозиції політичних партій представники великих видань. Не ясно також, як може відбитися створення незалежного органу на новинних ЗМІ в Інтернеті.

Детектив лондонської поліції Ейпріл Касберн 1 лютого була засуджена до 15 місяців тюремного ув'язнення за спробу продати приватну інформацію журналістам News of the World.

Екс-глава медіахолдингу News International Ребека Брукс була заарештована у березні 2012 року за підозрою у причетності до прослуховування телефонних розмов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198