У Чернігівській області співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність посадових осіб одного із сільськогосподарських товариств Городянського району, які привласнили державні кошти, виділені на проведення держзакупівель зерна.

За даними прес-центру СБУ, у травні 2012 року керівництво товариства уклало форвардний контракт з Аграрним фондом на постачання 250 тонн зерна майбутнього врожаю і отримало понад 200 тис. гривень, тобто половину від обумовленої у договорі суми.

«Перевіркою встановлено, що зерно у державний запас не поставлялося, державні кошти були привласнені посадовими особами товариства, а сільгосппродукція реалізована одній із місцевих комерційних структур», - йдеться у повідомленні.

Розпочате кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. За скоєння цього злочину передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у справі триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205