Кабінет Міністрів затвердив концепцію програми розвитку ядерної медицини на 2013-2017 роки. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №130 від 13 березня.

Концепція передбачає приведення галузі ядерної медицини у відповідність з європейськими і світовими стандартами діагностики та лікування хворих, а також створення науково-технічної бази розвитку ядерної медицини.

Мета концепції - розвиток ядерної медицини в усіх напрямах, а саме діагностичному, лікувальному і науковому.

Концепція передбачає використання імпортних технологій разом з вітчизняним науково-технічним виробництвом радіофармпрепаратів та спецобладнання для радіонуклідної діагностики.

Реалізація концепції дозволить підвищити якість первинної діагностики в цілому на 10%, провести диференціальну діагностику первинних уражень на сучасному рівні, оцінити ефективність лікувальних заходів з метою ранньої корекції, своєчасно планувати хірургічне, променеве, терапевтичне та хіміотерапевтичне лікування.

Планується покращити результати лікування онкологічних хворих на 7%, знизити показники смертності від онкологічних захворювань на 5%, зменшити ризики рецидивів злоякісних пухлин завдяки точному фокусуванню протонної терапії та можливості збільшити дози радіації, направленої на пухлину, при одночасному збереженні прилеглих здорових тканин, передають «Українські новини».

Концепція буде фінансуватися за рахунок державних і місцевих бюджетів, інвестицій, інших джерел.

Передбачено, що для реалізації концепції обсяг фінансування, склад матеріально-технічних і трудових ресурсів визначається щорічно з урахуванням можливостей державного та місцевих бюджетів.

Кабмін доручив Міністерству охорони здоров'я спільно з Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації, іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади, Національною академією наук та Національною академією медичних наук розробити і подати Кабміну у 3-місячний термін (до 13 червня) проект плану заходів щодо реалізації концепції.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністра України Миколу Азарова не влаштовує рівень вітчизняної медицини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277