Кабінет Міністрів не проводить закритих засідань. Про це, як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, заявила міністр Кабінету Міністрів України Олена Лукаш.

«Сьогодні у ЗМІ була поширена інформація про нібито закрите засідання Кабінету Міністрів України. Уряд взагалі не проводить закритих засідань. Вони проходять відкрито, про що постійно інформується громадськість, засоби масової інформації», - зазначила Лукаш.

Вона пояснила, що на 18 березня було заплановане традиційне засідання Кабміну, яке проходить по понеділках. З об'єктивних причин розгляд всіх без винятку винесених на нього питань відбудеться на черговому засіданні у середу, 20 березня, додала вона.

Міністр підкреслила, що всі рішення Кабміну, які приймаються по понеділках, публікуються на урядовому веб-порталі, як і ті, що приймаються на засіданнях у середу.

«Народні депутати України, члени фракції ВО «Свобода», які по телефону повідомили про бажання прибути на сьогоднішнє засідання, були безперешкодно допущені і отримали порядок денний засідання», - сказала вона.

За словами Лукаш, уряд зацікавлений у співпраці з Верховною Радою України. Про це неодноразово підкреслював прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Як наголосила Лукаш, останнім часом прийнято низку рішень щодо активізації цієї роботи. «Вона і надалі буде прозорою і публічною. Сподіваємося, що цьому сприятиме і участь народних депутатів України у засіданнях уряду», - підсумувала міністр.

Нагадаємо, лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що на понеділок було призначене закрите засідання Кабміну, але його скасували відразу ж після того, як на нього прибули народні депутати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258