Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає неможливим відновлення повноважень депутата Верховної Ради Сергія Власенка у разі рішення Європейського суду з прав людини за його скаргою на його користь. Про це він сказав на засіданні Центрвиборчкому.

Магера зазначив, що раніше Європейський суд з прав людини вже скасовував прийняті рішення українськими судами.

«У такому разі, якщо буде аналогічне рішення Європейського суду з прав людини, ні Центральна виборча комісія, ніхто інший не зможе вже відновити його порушене право», - сказав він.

Його точку зору підтримала член ЦВК Юлія Швець. За її словами, згідно з Кодексом адміністративного судочинства, Верховної суд повноважний скасувати повністю або частину рішення Вищого адміністративного суду щодо позбавлення Власенка мандата, повідомляють «Українські новини».

«Я вважаю, що складеться така ситуація, при якій відновлення повноважень народного депутата Власенка за умови ухвалення сьогодні проекту рішення Центральною виборчою комісією (про реєстрацію нового депутата замість Власенка) буде неможливе», - сказала вона.

Юлія Швець пояснила, що у законодавстві нема механізму відновлення мандату депутата.

Нагадаємо, 5 березня Вищий адмінсуд достроково припинив повноваження депутата Ради Андрія Веревського (ПР), а 6 березня - Сергія Власенка за позовом голови парламенту Володимира Рибака у зв'язку із суміщенням ними депутатських повноважень з іншими видами діяльності.

11 березня Власенко звернувся в ЄСПЛ з проханням визнати таким, що порушує його права, рішення Вищого адмінсуду про позбавлення його мандата.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507