Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко заявляє, що нинішня інфраструктура для дітей не відповідає їхнім потребам і запитам. Про це він сказав сьогодні на брифінгу, повідомляє прес-служба Глави держави.

«В даний час діюча інфраструктура для дітей у повній мірі не відповідає їхнім потребам і запитам», - зазначив Павленко, додавши, що саме тому обласні державні адміністрації повинні провести аудит дитячої інфраструктури на відповідність потребам і запитам дітей.

Він звернув увагу на проведений його офісом аналіз структури вільного часу дитини: виконання домашніх завдань, заняття на комп'ютері, перегляд телевізора і «часто беззмістовне поняття «гуляю».

Згідно з результатами досліджень, за словами Павленка, майже 40% батьків не знають, з ким дитина гуляє, майже 57% батьків не знають про основні проблеми дитини і про те, що її турбує, майже половина батьків не знають, чим дитина зайнята у позаурочний час.

«На нашу думку, і це підтверджується науковими працівниками, дитина не може бути незайнятою, тому що незайнятість дитини призводить до ризиків протиправних дій, асоціальної, девіантної поведінки, до шкідливих звичок», - підкреслив Павленко.

Він зазначив, що нові соціальні ініціативи Президента спрямовані і на зміну інфраструктури для дітей. Так, Глава держави наголошує на необхідності модернізації дитячих спортивних майданчиків у 28 тис. шкіл протягом 2013-14 років. «У рамках проведення Року дитячої творчості має бути переглянута система позашкільної освіти, змінено фінансування, розширено мережу закладів позашкільної роботи», - сказав Павленко. Кількість дітей, охоплених позашкільною освітою, має збільшитися до 70% з нинішніх 40%, підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

643