За невиконання обов'язків з ліквідації наслідків негоди на посадових осіб дорожньо-комунальних служб Львівської області складено 21 протокол, повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України в області.

«Чиновники дорожньо-комунальних організацій Львівщини вкрай недбало поставилися до виконання своїх обов'язків і не вжили достатніх заходів щодо ліквідації наслідків негоди, зокрема, усунення ожеледі на дорогах. Як наслідок на окремих ділянках доріг області виникли труднощі для руху транспорту і затримки в його русі», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у період з 17 березня до 08:00 18 березня на автодорозі Київ-Чоп посипальна техніка з пісочно-соляною сумішшю була відсутня, а посипання дорожнього покриття здійснювалося щебеневим відсівом без технічної солі, що є грубим порушенням технології ліквідації ожеледиці. Це призвело до затримки руху транспорту на ділянці дороги від села Суходоли Бродівського району до кордонів Буського району, а також на об'їзній села Олесько.

«За результатами виявлених порушень лише протягом трьох днів співробітники Державтоінспекції Львівської області склали 21 протокол про адміністративні правопорушення на керівників дорожньо-комунальних підприємств, у тому числі 5 - за недоліки в утриманні автодороги Київ-Чоп на ділянці між Львовом та Бродами. Про незадовільне утримання вулично-дорожньої мережі направлено інформацію у Львівську обласну державну адміністрацію та обласну прокуратуру», - зазначили у ДАІ.


У ДАІ також зауважили, що продовжують працювати у посиленому режимі, щодоби до несення служби залучається у середньому 150 співробітників.

Нагадаємо, за даними Міністерства інфраструктури, в Україні ускладнено рух транспорту по дорогах місцевого значення у Волинській, Рівненській та Львівській областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

694