Причиною «коричневого дощу», який викликав паніку у Запорізькій області ввечері 15 березня, став циклон із Африки. Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА, посилаючись на інформацію головного санітарного лікаря області Анатолія Севальнєва.

«Взято проби ґрунту, дощової води, повітря, а також заміри рівня радіації. Результати перевірок показали, що ніяких забруднень навколишнього середовища, які міг би викликати такий дощ, нема. Також аналогічні опади пройшли у Дніпропетровську, Нікополі та Севастополі», - зазначив Севальнєв.

За словами чиновника, працівники Державної санітарно-епідеміологічної служби Запорізької області також отримали інформацію від промислових підприємств області щодо відсутності несанкціонованих викидів.

«Дощ дійсно йшов з піском, який, імовірно, принесений до нас із пустелі Сахара циклоном. Вночі з 14 на 15 березня була аномально висока температура, а у п'ятницю, при охолодженні, йшли опади, разом з якими на землю випадали піщинки із Африки», - підсумував Севальнєв.

Нагадаємо, ввечері 15 березня у Запорізькій області, а також у Нікополі, Дніпропетровську та Севастополі пройшов дощ незвичайного кольору.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281