Центральна виборча комісія зареєструвала і визнала обраними депутатів Верховної Ради Олександра Козуба та Романа Стаднійчука, обраних за списками Партії регіонів і партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» відповідно.

Дане рішення було ухвалене на засіданні Центрвиборчкому.

56-річний Козуб є членом ПР і був внесений у список партії під №80. Він був депутатом Ради 6-го скликання, повідомляє «Українські новини».

32-річний Стаднійчук є безпартійним і внесений до списку «Батьківщини» під №65.

На момент виборів він був керуючим партнером адвокатського об'єднання «Немесида».

Нагадаємо, на погоджувальній раді у понеділок фракція «Батьківщина» виступала проти реєстрації нового депутата замість позбавленого Вищим адмінсудом мандата Сергія Власенка до рішення Європейського суду з прав людини та висновку Конституційного Суду щодо тлумачення норм Конституції про дострокове припинення повноважень депутатів за рішенням судів.

5 березня Вищий адмінсуд достроково припинив повноваження депутата Ради Андрія Веревського (ПР), а 6 березня - Сергія Власенка за позовом голови парламенту Володимира Рибака у зв'язку з суміщенням ними депутатських повноважень з іншими видами діяльності.

11 березня Власенко звернувся до ЄСПЛ з проханням визнати таким, що порушує права, рішення Вищого адмінсуду про позбавлення його мандату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263