Прокуратура Подільського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадових осіб Подільського райуправління Пенсійного фонду України, які протягом останніх трьох років переплатили пенсіонерам майже 300 тис. грн і нараховували пенсії померлим людям. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно з повідомленням, перевіркою встановлено, що відділом державної реєстрації актів цивільного стану Подільського райуправління юстиції у райуправління ПФУ своєчасно направлялись повідомлення про смерть людей.

«Чиновники райуправління ПФУ залишали ці повідомлення без уваги і роками продовжували нараховувати пенсії померлим», - зазначили у прес-службі наглядового відомства.

До того ж, як з'ясувалося, чиновники Подільського ПФУ безпідставно нараховували доплати, встановлені для непрацюючих пенсіонерів.

Протягом 2010-2012 рр. посадові особи Подільського райуправління Пенсійного фонду України неправомірно виплатили працюючим пенсіонерам, а також перерахували на рахунки померлих людей майже 300 тис. грн бюджетних коштів.

За рішенням начальника Управління ПФУ у Подільському районі Києва всі ці кошти списані як безнадійні до стягнення, оскільки люди, яким вони виплачувалися, померли.

Відомості про кримінальне правопорушення прокуратурою Подільського району Києва внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.367 КК України «Службова недбалість».

На сьогодні незаконні нарахування пенсії померлим людям вже припинені. Особи, причетні до розкрадання державних коштів, встановлюються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188