Фракція Партії регіонів ще не розглядала на своєму засіданні дату проведення виборів мера і депутатів Київради. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу журналістам заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, київські вибори мають відбутися у 2013 році.

Єфремов підкреслив, що 2 червня їх можливо провести за чинним законодавством, тобто мера кияни обиратимуть в один тур, а депутатів - за змішаною партійно-мажоритарною системою.

Що стосується можливості проведення виборів мера у два тури, то лідер регіоналів зазначив, що для цього потрібно вносити відповідні зміни у законодавство. Крім того, така система вимагає додаткових як фінансових, так і часових резервів, і до 2 червня такі зміни прийняти навряд чи можливо.

За його словами, у ході погоджувальної ради, коли розглядався проект постанови ВР щодо київських виборів, опозиція погодилася, що вибори повинні пройти за старою процедурою.

Єфремов додав, що ПР визначиться зі своєю позицією з київським виборам після того, як буде чітко зрозуміло, чи вони проводитимуться за чинним законодавством, чи ж будуть напрацьовуватися нові виборчі правила.

Нагадаємо, 14 березня голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що парламент на цьому тижні може розглянути питання щодо призначення дати виборів київського міського голови.

В опозиції вимагають, щоб уже завтра, 19 березня, парламент розглянув і прийняв постанову щодо призначення виборів у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315