Оновлена ​​ Енергетична стратегія України на період до 2030 р. дозволяє уточнити актуальні завдання розвитку ПЕК. Про це у ході прес-конференції заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, повідомляє кореспондент ForUm'у.

За словами міністра, основні пріоритети - це розвиток галузевої інфраструктури, нарощування експортного потенціалу, збільшення генеруючих потужностей. «На ці цілі в 2010-12 рр. в галузь залучено іноземні позики на $1928 млн», - повідомив він.

У числі ключових проектів - збереження цілісності Об'єднаної енергетичної системи країни та її синхронізація з Європейською мережею системних операторів передачі електроенергії ЕNТSО-Е. «Також це модернізація і реконструкція наявних генеруючих потужностей ТЕС і ТЕЦ з продовженням терміну служби обладнання на 15-20 років і зі скороченням питомої витрати палива. Передбачається і будівництво нових генеруючих потужностей», - зазначив чиновник.

Він уточнив, що намічена добудова I черги Дністровської ГАЕС (3 агрегату) і Ташлицької ГАЕС. «А для збільшення експлуатаційного ресурсу гідроелектростанцій на 30-40 років і підвищення до 2020 р. сумарної встановленої потужності каскадів на 245 МВт реалізується Проект реабілітації ГЕС. Продовжиться розвиток розподільних мереж, у т.ч. на селі», - сказав Ставицький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175