Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко вважає масову безпритульність дітей подоланою в Україні. Про це він сказав на прес-конференції.

«Масова і безконтрольна безпритульність була подолана. Якщо раніше 90 притулків для «дітей вулиці» були переповнені, то сьогодні вони заповнені на третину», - повідомив Павленко.

За його словами, в 2012 році у таких притулках перебувало близько 15 тис. дітей, притому, що вони розраховані на максимальну кількість у 70 тис. дітей.

Павленко підкреслив, що функціонування такої кількості притулків для безпритульних дітей в Україні не потрібне, і вони можуть бути повернуті у систему дошкільних освітніх установ, зокрема, переобладнані на дитячі садки.

За словами уповноваженого Президента, скорочення кількості безпритульних дітей відбулося завдяки збільшенню соціальної роботи з сім'ями та переводенню великої кількості дітей із інтернатів у прийомні сім'ї, передають «Українські новини».

За даними дитячого омбудсмена, більша частина дітей, які раніше безпритульничали, були закріплені за інтернатами.

Нагадаємо, у листопаді 2010 року прем'єр-міністр Микола Азаров зазначав, що особлива увага повинна приділятися, зокрема, активізації українцями усиновлення, попередженню бездоглядності та безпритульності серед дітей і реформуванню інтернатних закладів.

У грудні 2010 року Верховна Рада посилила соціальний захист бездомних громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376