У місті Южноукраїнськ Миколаївської області через грип школярі з сьогоднішнього дня, 18 березня, пішли на канікули - на тиждень раніше визначеного терміну, повідомила завідувачка епідемічним відділом Миколаївської СЕС Ольга Сищенко.

За її словами, з 11 березня в місті було відзначено різке збільшення кількості захворювань на ГРВІ, і поріг захворюваності в м. Южноукраїнську був перевищений на 83,7%.

Тому 15 березня на позачерговому засіданні міської державної надзвичайної протиепідемічної комісії (НПК) при виконкомі міськради було прийнято рішення про початок шкільних канікул у місті на тиждень раніше, ніж в інших школах області. Канікули почалися для учнів 4-х міських шкіл та 1 гімназії і триватимуть тиждень - до 25 березня.

Сищенко зазначила: «Щоб протидіяти поширенню грипу та ГРВІ серед школярів, найефективніші заходи - це роз'єднання дітей. Для вірусу колективи – найбільш сприятливе середовище. Ми маємо право прийняти таке рішення», передає «УНІАН».

«Цього року у нас зафіксовано не так багато захворювань на грип, а переважно - респіраторно-вірусні інфекції, викликані пара-грипом і аденовірусами. В цілому зафіксовано циркулювання тих штамів, які ми очікували і які містяться у вакцині проти грипу: пандемічний грип, грип А і грип В» - повідомила завідувачка епідемічним відділом.

Крім перенесення шкільних канікул на тиждень раніше, НПК також своїм рішенням обмежила проведення в місті масових розважально-спортивних заходів для дітей (у приміщеннях) з 16 березня і рекомендує усувати від роботи хворих на ГРВІ та грип на всіх підприємствах будь-яких форм власності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203