Єгипетські власті мають намір за допомогою цілодобових онлайн-трансляцій з курортних зон і «гарячих точок» підвищити безпеку іноземних туристів, що прибувають в країну, повідомив у понеділок голова Управління з розвитку туризму Єгипту Насер Хамді.

Виступаючи на прес-конференції, присвяченій безпеці туристів, він розповів, що першим етапом нового проекту стане установка камер відеоспостереження на всіх курортах і туристичних об'єктах країни.

«Буде фіксуватися все, що відбувається в місцях, де відпочивають туристи, і транслюватиметься в Інтернет. Кожен бажаючий зможе в будь-який момент подивитися, яка обстановка на будь-якому курорті Єгипту», - пояснив чиновник.

Другий етап проекту передбачає установку великих екранів на площах найбільших міст світу, де будуть транслюватися і сюжети з курортних зон, і з зон підвищеної небезпеки, таких, як площа Тахрір, передають РІА «Новости».

«Ми плануємо встановити екрани з прямою трансляцією в таких місцях як площа Пікаділі в Лондоні або Красна площа в Москві. Всі витрати щодо установки камер і екранів бере на себе єгипетська сторона», - запевнив Хамді, додавши, що в повному обсязі нова система почне функціонувати протягом найближчого місяця.

Посол Єгипту в РФ Махмуд Ель Дііп нагадав про те, що туристична влада країни розраховувала прийняти за підсумками 2012 р. близько 2 мільйонів росіян.

«Те, що в реальності турпотік досяг 2,6 мільйона росіян, говорить про те, що російські люди не розчарувалися в єгипетському напрямку», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357