Холоди не вплинуть на стан озимих зернових. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«У більшості областей України озимі перезимували нормально. Загальний відсоток площ, які перебувають у незадовільному стані, складає 8-10%, що є абсолютно нормальним і спостерігається щозими», - сказав він.

За словами Кульбіди, у південних і східних регіонах цей відсоток трохи вищий.

Директор Гідрометцентру заявив, що крижана кірка, яка спостерігалася на полях у північних областях, швидше за все, не завдасть шкоди посівам, оскільки має недостатню товщину.

«У нас є хороші перспективи, щоб посіви, які перезимували, відновили свою вегетацію. Вологою всі посіви забезпечені, навіть на півдні водозабезпечення поліпшилося і буде поліпшуватися і надалі», - сказав він.

Кульбіда підкреслив, що затяжні холоди не вплинуть на стан озимих, оскільки перехід від весняних температур до літніх буде дуже короткочасним.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда спрогнозував, що потепління в Україну прийде тільки у першій декаді квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237