Міністерство аграрної політики та продовольства і зернотрейдери планують пролонгувати Меморандум про взаєморозуміння на 2013/2014 маркетинговий рік щодо узгодження обсягів експорту зерна. Зараз допрацьовуються пропозиції сторін, які можуть бути внесені в цей документ. Планується, що Меморандум може бути підписаний вже у найближчі місяці. Це і низку інших питань обговорив глава Мінагрополітики Микола Присяжнюк з представниками Американської торговельної палати в Україні.

«Ми вже знайшли ефективну форму співпраці з комерційними структурами на ринку зерна, зокрема, щодо здійснення експорту. Тому в найближчі місяці ми плануємо підписати Меморандум про взаєморозуміння на 2013/2014 маркетинговий рік. Звичайно, ми будемо разом із зернотрейдерами його доопрацьовувати», - зазначив Присяжнюк.

Також глава відомства додав, що міністерство продовжує вдосконалювати нормативно-правову базу для спрощення сертифікації зерна та створення сприятливих умов при використанні складських документів на зерно.

У свою чергу, представники бізнесу зазначили, що Меморандум чітко регламентує взаємодію Мінагрополітики з представниками зернового ринку України. Вони висловили свою готовність до подальшої співпраці з установою і запропонували доопрацювати Меморандум.

«Одним з найбільших досягнень в історії співпраці між приватним сектором та Мінагрополітики став Меморандум про взаєморозуміння за погодженням обсягів експорту зернових. Ми б хотіли обговорити можливість його пролонгації на 2013/2014 маркетинговий рік», - підкреслив президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі.

Крім того, учасники зустрічі обговорили низку нормативно-правових аспектів, що стосуються ринку зерна, якості та безпеки харчової продукції, спеціальних режимів оподаткування, експортно-імпортних операцій. Сторони також розглянули питання, що стосуються програм підтримки обслуговуючих молочних кооперативів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213