Громадянка України Анхар Кочнєва, яка втекла з полону в Сирії, прибула в Україну, йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ.

«Після прибуття в аеропорт «Бориспіль» їй було надано сприяння в розміщенні в Києві. Стан здоров'я нашої співвітчизниці задовільний», - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні сказано, що після її викрадення Україною був реалізований вичерпний комплекс заходів, спрямованих на її звільнення, передає «УНІАН».

Між тим, Кочнєва має намір повернутися до Сирії після відвідування України і Росії, незважаючи на наявність там загрози для її життя.

Як повідомляв ForUm, громадянка України Кочнєва була викрадена в Сирії у жовтні 2012 року бойовиками з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

11 березня родич Кочнєвої повідомив, що цього дня вона втекла і вже знаходиться в Дамаску. Цю інформацію підтвердили в МЗС України.


12 березня Міністерство закордонних справ Сирії передало Кочнєву посольству України в Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282