Кількість мертвих свиней, виловлених з річки Хуанпу, що постачає питною водою Шанхай і її приток, перевищила 13 тисяч, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на місцеві ЗМІ.

Раніше повідомлялося про 12,5 тисяч мертвих тварин. Влада Шанхая вважає, що мертві свині могли бути скинуті в річку працівниками однієї зі свиноферм міського округу Цзясин у провінції Чжецзя, однак інспекція місцевих фермерських господарств поки не виявила винних у події.

Причиною масової загибелі тварин називають їх погані умови утримання, погану погоду і перенесені свинями захворювання. Так, дослідження показали наявність свинячого цірковірусу в деяких тушах. Цей вірус небезпечний тільки для тварин і не представляє загрози для людини, передає РІА «Новини».

Крім моніторингу самої річки, адміністрація регіону почала масштабні перевірки м'ясної продукції в магазинах і на ринках. Як повідомляє агентство Сіньхуа з посиланням на міністерство сільського господарства Китаю, на ринок м'ясо хворих тварин не потрапило. Також міністерство зазначає, що якість води в річці, куди потрапили тисячі мертвих тварин, відповідає державним стандартам якості питної води.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205