В Управлінні МВС у м. Києві спростували поширену деякими інтернет-виданнями інформацію про неправомірне затримання співробітниками міліції журналіста.

Як повідомили ForUm'у у відділі по зв'язках з громадськістю столичної міліції, на підставі постанови Святошинського районного суду міста Києва від 14 березня було здійснено приведення журналіста в слідчий відділ райуправління для проведення з його участю процесуальних дій.

«У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», що було в листопаді минулого року на вул. Зодчих, 1, зібрано достатньо доказів для підозри цього громадянина у вчиненні ним вищевказаних дій», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з тим, що він ухилявся від явки до слідчого, суд виніс рішення про його приведення для провадження з його участю процесуальних дій: допиту як підозрюваного і вручення клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

«Ніяких протиправних дій щодо фігуранта кримінального провадження не застосовувалося, правоохоронці діяли виключно в рамках чинного законодавства і своїх повноважень», - підкреслили в міліції.

За даними ЗМІ, керівник прес-служби «Дорожнього контролю» Єгор Воробйов повідомив, що журналіста Андрія Дзіндзю затримала міліція. За його словами, вісім працівників міліції затримали журналіста біля будинку, і він знаходиться в Святошинському райвідділі міліції Києва.

Як повідомляв ForUm, у листопаді 2012 року між охороною штрафмайданчика і журналістами «Дорожнього контролю» сталася бійка. Сайт «Дорожній контроль» заявив, що 20 бандитів у цивільному побили журналістів Дзіндзю і Андрія Жуковеня. Міліція стверджувала, що журналісти намагалися забрати автомобіль із штрафмайданчика без необхідних документів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343