Голова Верховної Ради Володимир Рибак на нараді з представниками депутатських фракцій обговорив шляхи врегулювання ситуації в парламенті. Про це, як повідомили ForUm'у в прес-службі ВР, Рибак повідомив в інтерв'ю телеканалу «Рада».

«Ми з'ясували, які питання в опозиції. Вони сформулювали кілька
питань, за умови вирішення яких буде розблоковано роботу парламенту», -
сказав він.

За словами спікера, на нараді були присутні заступники керівників
фракцій.

Зокрема, повідомив Рибак, опозиційні фракції піднімали питання про призначення дати виборів київського міського голови, а також про розгляд «опозиційних» законодавчих ініціатив не тільки в середу, але і в будь-який день роботи парламенту в пленарному режимі.

Також Рибак висловив думку, що «вибори для опозиції вже почалися» і якщо опозиція так поводитиметься і надалі, «то вона не встигне виконати взяті на себе обіцянки» перед виборцями. При цьому він у черговий раз підкреслив важливість нормалізації роботи найвищого законодавчого органу в інтересах країни.

«Треба виконувати закони і зобов'язання перед Радою Європи», - зазначив спікер, і висловив сподівання, що ці питання об'єднають депутатів від усіх політичних сил.

У Верховній Раді в середу розглядаються законопроекти, запропоновані опозицією.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Рибак виступає проти розпуску парламенту і призначення його позачергових виборів.

Опозиція заблокувала трибуну і президію ВР 5 березня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219