Зловмисник, який скоїв замах на вагітну жінку в Чернігівській області, не міг бути членом Партії регіонів. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначив під час спілкування з користувачами Facebook.

«Ось зараз до мене на сторінку написав Юрій Клейнос про жахливу історію, яка сталася в місті Борзна, Чернігівської області. Я хочу сказати, що я обурений і вражений цією подією, як і всі нормальні люди», - зазначив глава уряду.

За його словами, буде проведено в повному масштабі розслідування. «Я таке доручення вже дав», - підкреслив Азаров.

«Потрібно розібратися, чому ця, не повертається язик сказати слово, людина, у 2002 році була відновлена в органах міліції наказом тодішнього міністра. Необхідно перевірити, хто сприяв його поверненню на службу, чому так довго люди терпіли ті неподобства, які він дозволяв собі. Він з міліції був звільнений лише 2 місяці тому», - обурився Азаров.
Він зазначив, що цей чоловік ніколи не був у Партії регіонів.

«Я не знаю, які підстави у пана Клейноса називати його «регіоналом», за моєю інформацією, він ніколи не перебував і не міг бути в Партії регіонів, хоча б з тієї простої причини, що працівники правоохоронних органів не мають право, відповідно до законодавства, перебувати в політичних партіях. Ще раз хочу сказати, що це розслідування перебуватиме під контролем, а злочинець понесе відповідне покарання. У цьому можна не сумніватися!» - підкреслив Азаров.

Як повідомляв ForUm, 11 березня в реанімацію центральної районної лікарні м. Борзна була доставлена ​​22-річна місцева жителька з проникаючим ножовим пораненням черевної порожнини. Жінка перебувала на шостому місяці вагітності. Під час хірургічної операції дитину врятувати не вдалося.

Підозрюваний, 37-річний житель Борзни, через кілька годин був затриманий оперативниками і ув’язнений в ізолятор тимчасового утримання.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за статтею 115 частини 2 пункту 2 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності) - карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Чернігівської області. Справа кваліфікується як замах на вбивство вагітної жінки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

438