Європейський Союз дозволив українським риболовецьким суднам поставляти продукцію в країни Євросоюзу.

«Риболовецькі судна, які ходять під прапором України і здійснюють вилов риби в міжнародних водах, відтепер зможуть продавати свою продукцію для поставок на європейські ринки», - йдеться в повідомленні прес-служби представництва України при ЄС.

За даними представництва, відповідне рішення було прийнято Генеральним директоратом Європейської комісії з питань морських справ і рибальства.

У повідомленні наголошується, що таке рішення стало результатом визнання заходів, які вжила Україна для гармонізації українського законодавства із законодавством ЄС у сфері протидії незаконному вилову риби.

Представництво підкреслило, що рішення Єврокомісії дозволяє без додаткових ратифікаційних процедур експортувати на митну територію ЄС продукцію, виловлену риболовецькими суднами під прапором України з дотриманням національного та міжнародного законодавства в сфері рибальства.

Нагадаємо, у лютому набуло чинності рішення Генерального директорату з охорони здоров'я і захисту прав споживачів Європейської комісії про дозвіл Україні поставляти свою продукцію птахівництва до країн ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273