У Київській міській державній адміністрації підготували звернення до прокуратури міста з проханням провести розслідування у справі постраждалих будівельників, з якими не розрахувалися приватні компанії-забудовники за виконані роботи під час зведення житла в Деснянському районі. Також місто надасть працівникам юридичну підтримку в суді, заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Я доручив своїм заступникам детально вивчити ситуацію. Ймовірно, ми зможемо допомогти постраждалим будівельникам юридично, підтримавши їхні звернення до суду. Також ми вже звернулися до прокуратури з проханням розібратися в ситуації. Однак я категорично заявляю: будівельники постраждали внаслідок неправомірних дій приватних компаній. Ніякого відношення до цього скандалу комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ» не має», - цитує Попова прес-служба КМДА.

Як повідомив голова держадміністрації, житло на Градинській, 9-11 могло повторити сумно історію «Еліта-центру». Генеральні підрядники проекту ТОВ «Деснобуд» і ТОВ «Дизайнпроектбуд» зупинили будівництво, тому люди, які проінвестували ці квартири, ризикували залишитися без житла і грошей. При цьому приватні компанії за посередництва ТОВ «НБК», залучили до проведення опоряджувальних робіт працівників без укладення будь-яких трудових угод чи контрактів.

«Отже, ці будівельники сьогодні залишилися без зарплат», - пояснив Попов.

У КМДА пояснили, що для уникнення повторення сценарію будівельної афери, місто залучило комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ», щоб завершити будівництво і передати квартири їхнім власникам. У 2011 році будинки були здані в експлуатацію, а кияни-інвестори отримали житло.

За даними ЗМІ, сьогодні, 15 березня, семеро людей, які представляють інтереси будівельників соціального житла в столиці, розпочали голодування у громадській приймальні КМДА з вимогою виплати їм зарплати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268