У Чернігові співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області у ході проведення оперативно-розшукових заходів під час отримання хабара затримали завідувачку одного з дошкільних навчальних закладів, повідомили у секторі громадських зв'язків УМВС в області.

За даними міліції, завідувачка вимагала й отримала від матері дитини хабар у розмірі 3,5 тис. грн за вирішення питання з прийомом дитини в дитячий заклад.

За даним фактом слідче управління УМВС України в Чернігівській області почало досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара), передає «УНІАН».

Таке порушення карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236