Антимонопольний комітет України зобов'язав шістьох вітчизняних виробників ковбасних виробів використовувати слово «дитячий» у назві своєї продукції лише за наявності дозволу санітарно-епідеміологічних служб та при чіткому технологічному відповідно до стандартів виробництві продуктів для дитячого харчування, повідомили в прес-службі Комітету.

Зокрема, дане рішення було прийнято відносно «дитячої» продукції компаній «Кременчукм'ясо», «Глобинський м'ясокомбінат», «Колос», «Ятрань», «М'ясна фабрика «Фаворит плюс», «Єнакіївський м'ясокомбінат».

«Використання таким чином назви «Дитяча »(-і) є поширенням неправдивої інформації на етикетках продукції, оскільки переважна більшість споживачів сприймають назву «Дитяча»(-е,-і) як підтвердження призначення продукції для харчування дітей, про що свідчить проведене органами Комітету опитування споживачів», - пояснили в прес-службі АМКУ.

Суб'єкти господарювання, які не зможуть довести відповідність продукції під назвою «Дитяча» (-і) спеціальним вимогам нормативно-технічної документації, зобов'язані будуть припинити поширення неправдивої інформації у вигляді розміщення назви «Дитяча» на етикетках продукції, повідомили в Комітеті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215