Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера застерігає політиків від спроби скасувати загальні вибори Президента України. Про це він повідомив в інтерв'ю ресурсу «Юрліга».

«Відверто кажучи, я б застеріг політиків від спроби скасувати загальні вибори Президента України. Стаття 22 Конституції чітко передбачає, що при прийнятті нових або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод, у тому числі існуючого обсягу виборчого права. Якщо передати таке право парламенту або іншому органу, це означатиме лише одне - посягання на виборчі права громадян України», - заявив Магера.

Крім того, за його словами, чинний закон «Про вибори Президента України» потрібно буде уважно переглянути насамперед на предмет його відповідності міжнародним стандартам, передає «УНІАН».

«Беручи до уваги той момент, що в Україні, як правило, відбувається повторне голосування на виборах Президента, процес формування виборчих комісій був би найбільш прийнятний за формулою 50% на 50%, щоб ні в кого не виникло сумнівів і нарікань на виборчий процес і відповідно визнання виборів як в Україні, так і за її межами», - зауважив заступник голови ЦВК.

Такими чином, за його словами, слід звернути увагу на два моменти: главу держави має обирати народ, а підхід до формування виборчих комісій має бути «правильним».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267