Співдружність незалежних держав стала невід'ємною частиною світової господарської системи. Про це, як передає кореспондент ForUm'у з Москви, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на Міжнародному економічному форумі країн - учасниць СНД.

Міністр переконаний, що є відмінні перспективи як для поглиблення взаємної співпраці, так і для розширення контактів з іншими країнами і регіонами на двосторонній і багатосторонній основі.

«Україна завжди виступала за розвиток інтеграції в рамках СНД, і саме тому стала ініціатором єдиної Зони вільної торгівлі в рамках Співдружності», - зазначив чиновник.

За його словами, ринок СНД для України дуже важливий.

«Достатньо сказати, що торговий оборот з країнами СНД у 2011 р. склав 71 млрд доларів, а торік - 67 млрд доларів. Для порівняння, аналогічні цифри для Євросоюзу склали 57,7 млрд доларів, і 51 млрд доларів», - повідомив Прасолов.

«У пошуку спільних відповідей на виклики глобалізації в СНД необхідно створювати передумови для взаємодоповнюваності потенціалу наших країн в ім'я поступального і передбачуваного економічного розвитку, - сказав він. - Співдружність має виступати авторитетною структурою, в центрі уваги якої знаходяться питання лібералізації торгівлі, інвестиційної діяльності, розширення економічної і технічної взаємодії, усунення всіляких перешкод для підприємництва».

Як повідомляв ForUm, 20 вересня 2012 р. Угода про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності незалежних держав для України, Росії та Білорусі набула чинності.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255