Упродовж наступних трьох діб погоду в центральній і західній частині України визначатиме холодне арктичне повітря, яке зміститься разом з гребенем високого тиску слідом за циклоном Ксавер, що формує погоду в Україні сьогодні.

Як повідомляє «УНІАН», посилаючись на «Метеопрог», це призведе до значного похолодання 16-19 березня, особливо в західних областях України. Температура місцями опуститься вночі до позначки -18 градусів, пориви вітру можуть досягати 20 м/с, а також можливі снігові замети. У північних і центральних областях температура вночі сягатиме -10 морозу, вдень близько 0.

При цьому в східних і південних областях України похолодання практично не буде помітним, температура буде в основному вище нуля. Однак вже ввечері 19-го березня гребінь високого тиску зміститься на північний схід, що призведе до різкого потепління по всій Україні. Температура в середньому підніметься до позначки +10 вдень і -3 вночі. Заметілі зміняться дощовою погодою тільки на заході. На решті території опадів не очікується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

373