Модернізація транспортної інфраструктури залишається пріоритетним напрямом роботи міської влади у 2013 році. При цьому серйозну увагу буде приділено розвитку та модернізації метрополітену. Про це голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив під час презентації програми модернізації вагонів Київського метрополітену.

«Сьогодні ми відправляємо на Крюківський вагоноремонтний завод першу партію вагонів, які будуть модернізовані за рахунок грошей, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. Сьогодні у нас 95 вагонів, які застаріли морально й фізично. В основному це вагони зі Святошинсько-Броварської лінії. Протягом півтора років всі вони пройдуть модернізацію», - сказав Попов.

Як повідомлялося, в рамках реконструкції будуть підвищені екологічна безпека вагонів і надійність гальмової системи. Рух оновлених вагонів стане більш плавним за рахунок установки на вагонах асинхронних тягових двигунів. У кабіні машиніста з'являться кондиціонер і більш сучасний пульт керування. Також буде повністю оновлений інтер'єр вагонів.

Крім модернізації застарілого рухомого складу міська влада продовжить закупівлю нових вагонів метро.

«Київський метрополітен сьогодні динамічно розвивається. Цього року ми завершуємо будівництво лінії на Теремки. Триває будівництво Подільсько-Воскресенського мосту - ключового об'єкту лінії метрополітену на Троєщину. Місто виділило кошти на проектування лінії метро на Виноградар. Потреба столиці в нових вагонах зростатиме, тому сьогодні ми говоримо лише про початок довгого шляху», - сказав Попов.

При цьому він додав, що київські станції метро визнані одними з найкрасивіших у світі, а своїм завданням він бачить, «щоб у красивому метро світу ходили комфортні та сучасні склади».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228