Україна зацікавлена ​​у подальшому розвитку і поглибленні взаємовигідного діалогу з Латвією з усіх питань, що становлять взаємний інтерес. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у п'ятницю під час зустрічі з президентом Латвійської Республіки Андрісом Берзіньшем, повідомили ForUm'у в прес-службі парламенту.

«Ми високо цінуємо досягнутий рівень двосторонньої взаємодії з Латвією, довірчий і конструктивний характер нашого партнерства. Українсько-латвійським відносинам традиційно притаманна атмосфера дружби і взаєморозуміння. Ми зацікавлені в подальшому розвитку і поглибленні взаємовигідного діалогу з Латвією з усіх питань, що становлять взаємний інтерес», - сказав Рибак.

Він зазначив, що розвиток двосторонніх міждержавних відносин важко уявити без міжпарламентської складової. Рибак висловився за активізацію партнерських зв'язків між законодавчими органами обох країн.

Голова Верховної Ради підтвердив зацікавленість у розвитку співробітництва на рівні керівників парламентів. «У цьому контексті ми будемо раді вітати спікера латвійського парламенту, пані Аболтіню, в Україну з офіційним візитом», - сказав він.

На думку Рибака, особлива роль покладається на розвиток партнерської співпраці між комітетами та депутатськими групами Верховної Ради України і Сейму Латвійської Республіки, які мають стати «надійним механізмом, здатним активізувати міжпарламентський діалог».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210