Державна пенітенціарна служба України спростовує поширену у ЗМІ інформацію про нібито різке погіршення стану здоров'я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

«Дана інформація не відповідає дійсності», - підкреслили у прес-службі відомства.

У ДПтСУ нагадали, що 30 січня, після проведеного медичного втручання, Луценко був виписаний лікарями Київської універсальної медичної клініки «Оберіг» зі стаціонару.

«З моменту повернення до виправної установи стан здоров'я Луценка постійно перебуває під контролем медперсоналу колонії, і рекомендації лікарів клініки «Оберіг» виконуються у повному обсязі», - підкреслили у прес-службі.

Крім того, нагадали у ДПтСУ, з моменту повернення до колонії засудженому 6 разів був запропонований спеціалізований лікарський огляд та медичне обстеження. Незважаючи на те, що до складу медичної комісії входив лікуючий лікар засудженого із клініки «Оберіг», Луценко від запропонованих оглядів і обстежень відмовлявся.

Від пропозицій бути переведеним у медико-санітарну частину виправної колонії після повернення із клініки «Оберіг» Луценко також відмовився.

«На даний момент стан здоров'я Луценка є стабільним, ніякого занепокоєння у лікарів не викликає. Він продовжує отримувати рекомендовані лікарями клініки «Оберіг» медикаменти», - зазначили у ДПтСУ.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 січня екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка прооперували у столичній клініці «Оберіг».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307