У Генеральній прокуратурі просять суди перевіряти матеріальне становище підозрюваних, до яких застосовується норма запобіжного заходу застава, у відповідності зі ст.183 нового Кримінального процесуального кодексу України.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генпрокуратури України Микола Гошовський, звертаючись до в.о. голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслава Міщенка під час круглого столу з питань застосування положень глав 20 і 21 КПК.

«На практиці ми маємо багато випадків, коли суд обирає заставу. Після цього підозрюваний ухиляється від слідства і суду, та не має матеріальної можливості внести заставу», - повідомив Гошовський.

Він зазначив, що потрібно зорієнтувати суди на те, щоб при визначенні суми застави вони визначали матеріальне становище підозрюваних і можливості платити цю заставу, передає «УНІАН».

Крім того, Гошовський звернувся до Міщенка з проханням збільшити у місті Києві кількість слідчих суддів. Він повідомив, що у середньому в апеляційних судах України 4-5 суддів виконують ці функції, у той час як у столиці тільки 2 слідчих судді.

Нагадаємо, новий КПК набув чинності 20 листопада 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240