Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук повідомив, що надіслав новообраному Папі Франциску запрошення в Україну.

«Я переконаний, що нас чекає багато приємних подій, якими вони будуть, покаже час, але дійсно у своєму листі-привітанні, яке я направив новообраному Папі іспанською мовою, я його запрошую в Україну.

Зокрема, я йому повідомляю, що в цьому році ми святкуємо ювілей 1025-ліття Хрещення Руси-України і з цієї нагоди буде освячено наш кафедральний собор у Києві. Ми про цей собор багато з ним говорили, у різних ситуаціях», - цитує главу УГКЦ «Католицький оглядач».

«Отже, запрошення я йому направив і сподіваюся, що він його прийме. Але я думаю, що в цьому році нам випаде не одна можливість спілкування з ним. Перш за все, 25 листопада ми будемо святкувати 25 років перенесення мощей святого Йосафата Кунцевича у базиліку апостола Петра. Коли це відбувалося в контексті II Ватиканського Собору, то сам Папа був присутній на цій події, і з цієї нагоди ми хочемо здійснити паломництво нашого українського єпископату у Рим. Ми сподіваємося, що це також буде моментом зустрічі з найсвятішим отцем», - додав Святослав Шевчук.

Як відомо, новим Папою Римським вперше став латиноамериканець - архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо. Новообраний Папа Римський Франциск добре знає ситуацію Української греко-католицької церкви і був вихованцем українського священика.

Після обрання нового Папи Римського колишній глава УГКЦ кардинал Любомир Гузар в інтерв'ю заявив, що греко-католицька церква дозріла до патріархату. Він також додав, що є передумови вважати, що новий Папа Римський Франциск розуміє потреби і можливості УГКЦ.

Нагадаємо, новим Папою Римським став аргентинець, архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо.

Новообраний Папа Римський Франциск був вихованцем українського священика Степана Чміля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

617