Україна не розглядає асоційоване членство у Митному союзі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у Москві заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на Міжнародному економічному форумі країн-учасниць СНД.

За словами міністра, таке питання зараз не обговорюється, тим більше, що механізми МС не передбачають такого статусу.

Він підкреслив, що Україна, тим не менше, продовжує вивчати питання співпраці з МС. «Ймовірно, до літа ми будемо готові представити детальний і комплексний проект зближення, координації та кооперації з цілої низки взаємовигідних напрямів. І нам, і Митному союзу при цьому важливо виходити із об'єктивних економічних передумов», - зазначив Прасолов.

Міністр уточнив, що СНД є традиційно важливим для України напрямом торговельно-економічного співробітництва, оскільки частка Співдружності у зовнішньому товарообігу України становить 42%. «І це дійсно багато у чому продукція з високою доданою вартістю. Так, саме у СНД експортується понад 80% товарів нашого машинобудування», - сказав міністр.

Як раніше писав ForUm, у Міністерстві закордонних справ України заявляють, що поки рано говорити про якісь домовленості з приводу формату співробітництва між Україною та Митним союзом.

14 березня Президент України Віктор Янукович заявив, що газові переговори з Росією відокремлені від переговорів про співпрацю України з Митним союзом РФ, Білорусі та Казахстану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286