Співробітниками кримської міліції встановлюється особа невідомого чоловіка, який повідомив у міліцію про закладений вибуховий пристрій у будівлі автостанції в Судаку, повідомляє прес-служба ГУ МВС в АРК.

Учора, 14 березня, до чергової частини Судакського міського відділу міліції надійшло повідомлення від чергового МНС, який повідомив про можливість закладення вибухового пристрою на міській автостанції. Анонімний дзвінок надійшов по лінії 101 близько восьмої години вечора.

На місце події негайно виїхали співробітники слідчо-оперативної групи, співробітники вибухотехнічної лабораторії НДЕКЦ, міліціонери-кінологи, керівництво судакської міліції і прокуратури, а також сили ДержНС і бригада «швидкої медичної допомоги».

В цілях безпеки було забезпечено оточення потенційно небезпечної зони. При ретельному огляді території та приміщень автостанції підозрілих предметів виявлено не було.

В даний час проводиться низка оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення особи і затримання жартівника, а також притягнення його до кримінальної відповідальності. Даний факт зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Статтею 259 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачене покарання у вигляді штрафу, арешту терміном до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

В даний час безпеці громадян нічого не загрожує, ніхто із жителів і гостей Криму не потерпів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224