Міністерство аграрної політики та продовольства України та Європейський банк реконструкції та розвитку продовжать співпрацю з розвитку проектів в українському агросекторі. ЄБРР продовжить інвестувати в український бізнес. Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка та директора Департаменту агробізнесу ЄБРР Жиля Меттеталя, повідомляє прес-служба відомства.

Під час зустрічі Присяжнюк сказав, що для розвитку вітчизняного аграрного сектору важливі ті проекти, які фінансує ЄБРР в Україні.

«Я задоволений тим, що всі проекти, які ви підтримуєте в сільському господарстві України шляхом кредитування, є успішними. І з кожним роком лінія сільгосппродуктів, які виробляють кредитуються Банком українські підприємства, розширюється. Це дуже важливо», - зазначив Присяжнюк.

Також міністр поінформував Меттеталя, що під час візиту до Франції і зустрічі з міністром сільського господарства, харчової промисловості та лісового господарства Франції Стефаном Ле Фолем обговорювалося питання створення «Зернової двадцятки». У цю організацію повинні ввійти найбільші світові виробники зерна. За словами Присяжнюка, Україна готується приєднатися до зазначеної ініціативи, передає «УНІАН».

Меттеталь висловив підтримку ініціативі міністра сільського господарства Франції щодо створення «Зернової двадцятки» світових виробників зерна, важливе місце у якій може посісти Україна. Він також відзначив високий рівень українських компаній, з якими співпрацює ЄБРР.

Він нагадав, що загальний обсяг інвестицій ЄБРР в аграрний бізнес України на сьогодні вже перевищує 1,5 мільярда доларів.

Що стосується подальшої співпраці, то сторони домовилися продовжити співпрацю у виробництві зернових, птахівництві та машинобудуванні. Крім того, учасники зустрічі обговорили впровадження спільних проектів у цукроварінні, агролізіну, а також тваринництві, зокрема, молочному.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266