Київський метрополітен передав Крюківському вагонобудівному заводу п'ять перших вагонів для проведення їхньої комплексної модернізації за рахунок коштів Кіотського протоколу, передає кореспондент ForUm'у.

«Починається реалізація масштабного проекту, який дозволить модернізувати 95 вагонів метрополітену, зробивши їх найсучаснішими з технічної точки зору», - заявив у ході церемонії голова КМДА Олександр Попов.

За його словами, модернізація рухомого складу дозволить скоротити споживання електроенергії до 40%, знизити викиди СО2, дозволить заощадити на ремонті та обслуговуванні вагонів і продовжить термін експлуатації вагонів на 20 років.

Попов підкреслив, що будуть оновлені вагони, які курсували по Святошинсько-Броварській лінії, оскільки саме на цій гілці 90% вагонів є технічно застарілими. «За час експлуатації з 1971 року кожен із цих вагонів перевіз все населення України (43-45 млн чоловік)», - зазначив він.

За словами голови КМДА, корпуси старих вагонів зроблені з дуже якісного металу, і, за оцінками експертної комісії, можуть прослужити ще до 20 років.

Варто зазначити, що проект модернізації розрахований на 20 місяців. У листопаді-грудні 2013 року на реконструкцію будуть передані ще 10 вагонів, а з січня 2014 щомісяця Крюківському вагонобудівному заводу будуть передавати по 10 вагонів. Всього до жовтня 2014 року планується модернізувати 95 одиниць рухомого складу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161