Реалізація реформ в усіх сферах життєдіяльності нашої держави спрямована на створення в Україні сприятливого бізнес-клімату. Про це Президент України Віктор Янукович заявив учора, 14 березня, під час виступу на українсько-латвійському бізнес-форумі, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Робимо всі реформи заради того, щоб створити нормальні, цивілізовані правила гри, ведення бізнесу. Тому що для нас дуже важливо, щоб інвестиції, наявний ресурс йшов на розвиток економіки України», - сказав він.

Глава держави зазначив, що для досягнення цієї мети влада буде використовувати всі наявні механізми. «Успішний бізнес буде тоді, коли, по-перше, держава створює умови, по-друге, ведення бізнесу прозоре. Тому ми продовжуємо наполегливу реалізацію стратегій комплексних внутрішніх перетворень», - додав Президент.

За словами Януковича, Україні вдалося «багато чого зробити і досягти певних результатів» навіть в умовах загострення кризових процесів у світі. «Зокрема, почало працювати законодавство, що регулює відносини між бізнесом і владою, принципи співпраці у рамках державно-приватного партнерства тощо. Успішно проводяться реформи у податковій системі, працюють нові Податковий і Митний кодекси. Все це сприяє лібералізації економіки, працює на скасування значної кількості регуляторних актів на різних рівнях», - підкреслив Глава держави.

Він зазначив, що зараз влада працює як над розширенням внутрішнього ринку, так і над активізацією зовнішньоекономічних відносин. До цієї роботи залучаються не тільки представництва України, але й торгово-промислові палати різних країн. На думку Януковича, такі кроки будуть стимулювати розвиток бізнесу.

Президент закликав представників українського та латвійського бізнесу і надалі брати активну участь у реформуванні України. «Я переконаний у тому, що реформи ми також повинні робити з вами разом», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна і Європейський Союз підписали адміністративну домовленість про неформальний діалог з питань бізнес-клімату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298