У Китаї за поданням голови КНР Сі Цзіньпіна затверджений на посаді новий прем'єр Держради КНР Лі Кецян, який змінив на цій посаді Вень Цзябао.

Делегати 1-ї сесії Всекитайських зборів народних представників 12-го скликання схвалили його кандидатуру і проголосували за призначення. За усталеною практикою, глава китайського уряду обирається на 10-річний термін.


 
На проведеному у листопаді 2012 року 18-му з'їзді КПК Лі Кецян увійшов до оновленого складу Постійного комітету Політбюро ЦК КПК – елітну ланку партійного апарату, що складається із семи осіб, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Новому прем'єрові дісталося чимало проблем від попереднього уряду, які належить вирішувати вже новій команді. У їхньому числі – комплекс соціально-економічних питань, таких, як безробіття, зростаюча різниця у доходах міського і сільського населення, уповільнення темпів економічного зростання та багато інших. Лі Кецяну і його команді також належить працювати над реалізацією програми трансформації моделі економічного розвитку Китаю. Про необхідність подібних реформ неодноразово заявляв його попередник Вень Цзябао.

16 березня Лі Кецяну, згідно з китайським законодавством, належить висунути кандидатів на посади своїх заступників – віце-прем'єрів Держради КНР, а також членів Держради КНР, керівників різних міністерств і низки державних структур, у тому числі й Народного банку Китаю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224