Генеральна прокуратура заперечує розслідування законності обрання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко депутатом Верховної Ради 2-го скликання у 1996 році.

Про це «Українським новинам» повідомила прес-секретар генерального прокурора Віктора Пшонки Маргарита Велькова.

«Ніяких нових кримінальних проваджень немає... Всі звернення, запити, які робить прокурор у рамках кримінального провадження, він робить виключно у рамках чинного законодавства, у тому числі, що стосується кримінального провадження, яке налічує два епізоди щодо організації вбивства Щербаня та розтрати 405 млн доларів», - сказала вона.

Прес-секретар також підкреслила, що суть документа, мета його направлення і той факт, чи надсилали його взагалі, може коментувати тільки слідство і тільки на певному етапі.

При цьому Велькова зазначила, що всі матеріали у будь-якому разі будуть відомі під час судового процесу».

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Генеральна прокуратура має намір розслідувати законність обрання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко депутатом Верховної Ради 2-го скликання у 1996 році.

У зверненні Генпрокуратури, оприлюдненій прес-службою, дійсно вимагається від голови ЦВК Володимира Шаповала до 14 березня надати всі документи про проведення виборів на окрузі №229 Кіровоградської області та, зокрема, кількість заяв та скарг від кандидатів.

Тимошенко була обрана депутатом Ради 2-го скликання по мажоритарному виборчому округу №229 Кіровоградської області з 92,3% голосів виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394