У Державній програмі з активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки немає антисоціальних моментів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході круглого столу заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Єдине, що в програмі, як в будь-якому документі, не враховано низку факторів. Перше, вибілювання зарплати призведе до зростання офіційного безробіття. У нас безробіття буде на рівні Іспанії. Якщо ми поставили за мету відходити від зарплати в конвертах, то треба в програмі враховувати велике офіційне безробіття і має бути державна програма щодо реального створення робочих місць», - сказав він.

На його думку, пропозиція розвивати житлове будівництво є позитивною ідеєю, однак у програмі необхідно чітко визначити, який держорган буде цим займатися.

«Якщо вкладати гроші, то, напевно, краще не у літакобудування чи кораблебудування, які ніяк не запускаються при всьому нашому старанні, а проводити цільове інвестування житлового будівництва», - вважає Охріменко.

Він також позитивно оцінив пункт програми про підтримку сільського господарства. На його думку, в цій сфері є широкі можливості для створення нових підприємств і корпорацій, а значить, і робочих місць. «Цей ринок настільки не перенасичений, що в ньому не буде жорсткої конкуренції», - підсумував Охріменко.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208