Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 була б украй ефективною наприкінці 1980-х років, оскільки визначає тактику, а не стратегію.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло.

«Вона розписана за принципом куди і які гроші потрібно направляти, але, на наше переконання, в даний час програма активізації економіки повинна виконувати такі дії: по-перше, визначати для вітчизняного і зарубіжного бізнесу пріоритети політики уряду на найближчу перспективу, по-друге, вона повинна визначати пріоритети розвитку економіки для потенційних інвесторів - вітчизняних і зарубіжних, причому пріоритети не в галузевому зрізі, а який вид діяльності буде підтримувати уряд», - сказав він.

За його словами, третьою функцією програми має бути формування напрямів використання бюджетних коштів.

«Четверта функція полягає у тому, що програма повинна демонструвати бізнесу, можливо, широким верствам населення, яким чином уряд спільно з НБУ має намір підтримувати фінансову стабільність в умовах ризику фінансової кризи», - сказав він.

Жаліло також зазначив, що чітке визначення витрат бюджетних коштів, передбачений у розробленій Держпрограмі, є вторинним.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов повідомив, що Кабінет Міністрів має намір виділити на реалізацію державної програми з активізації економіки близько 30 млрд гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208