Державна архітектурно-будівельна інспекція перевірить торгові центри, які будуються в Україні.

Як повідомляє прес-служба відомства, голова Держархбудінспекції Олександр Рибак дав доручення територіальним органам з метою попередження повторення обставин, які призвели до руйнування торгового комплексу у м.Суми, розглянути питання внесення у план перевірок на наступні квартали торгові центри, які будуються.

Планується, що будуть здійснені першочергові перевірки таких об'єктів на предмет дотримання при будівництві технології виконання будівельних робіт і вимог будівельних норм.

Згідно з повідомленням, за фактом руйнування конструкцій торгового комплексу у Сумах, інспекцією Держархбудконтролю в області проведено перевірку дотримання ліцензійних умов підрядної організації на даному об'єкті.

«Перевірка виявила факти порушень ліцензійних умов, у тому числі невідповідність даних, що подаються для отримання ліцензії, фактичній наявності інженерно-технічних працівників і робітників необхідної кваліфікації для виконання робіт. На підставі результатів перевірки Держархбудінспекція України анулювала ліцензію цього підприємства», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ForUm, у Сумах у ніч на 13 лютого стався обвал торгового центру, який будувався. Загиблих і потерпілих немає: бригада будівельників у той момент пішла на перерву.

Ймовірною причиною обвалення торгового центру, що будується на Центральному ринку Сум, стало використання бетону меншої міцності, ніж передбачено проектом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237