Офіційний представник ізраїльської партії «Лікуд» Нога Кац 14 березня оголосила, що переговори про створення коаліції, які тривали більше місяця, успішно завершені, повідомляє Reuters.

За її словами, крім правого «Лікуда» (31 місце в Кнесеті), до коаліції увійдуть партії «Є майбутнє» (центристи, 19 місць), «Єврейський дім» (ультраправі, 11 депутатів), а також центристська партія екс-міністра закордонних справ Ципі Лівні «Хатнуа», яка отримала за підсумками виборів шість мандатів. Таким чином, коаліція отримає 67 з 120 депутатських місць в Кнесеті, що буде становити не дуже стабільну, але більшість.

Раніше повідомлялося, що всього в уряді буде 20 міністрів, при цьому пост прем'єра збереже за собою лідер «Лікуда» Біньямін Нетаніягу.

Очікується, що коаліційна угода, в якій між партіями будуть розподілені всі важливі урядові посади, буде підписана ввечері 14 березня, а присягу новий уряд складе на початку наступного тижня, безпосередньо перед приїздом до Ізраїлю президента США Барака Обами, пише «Lenta.ru».

Коаліційні переговори в Ізраїлі тривали більше чотирьох тижнів, визначених законом, внаслідок чого Нетаніягу був змушений запросити у президента Шимона Переса два додаткових тижні для їх завершення.

Основні суперечки між договірними викликали питання розподілу посад в уряді, а також можливість прийняття в новий уряд представників релігійних партій. В результаті по першому питанню було знайдено компроміс, а друге було вирішене на користь відмови від участі хасидів в уряді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189