Кабінет Міністрів України затвердив порядок компенсації 50% єдиного соціального внеску роботодавцям, які створюють нові робочі місця з зарплатою, яка в три рази перевищує мінімальну.

Експерти вважають, що це призведе не тільки до часткової легалізації оплати праці, але і до її підвищення у тих галузях, де сьогодні найнижчі зарплати. А в майбутньому можливість повернути з бюджету половину сплаченого ЄСВ (єдиного соціального внеску) стане гарним інструментом здешевлення інвестицій при створенні нових підприємств, повідомляє «УНІАН».

Олександр Жолудь, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень, упевнений, що новий механізм буде найбільш цікавий тим підприємствам, де сьогодні найвищий рівень зарплат: «Це в першу чергу промисловість: видобувна, металургія, машинобудування, хімія. А в тих галузях, де спостерігається невисокий рівень оплати праці роботодавцям або доведеться їх «підтягнути», щоб отримати можливість зниження ставки ЄСВ, або далі сплачувати його повністю».

У свою чергу, Дмитро Боярчук, керівник центру соціально-економічних досліджень «CASE-Україна», зазначає, що це нововведення позитивно позначиться на легалізації фонду оплати праці.

Як раніше повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська, у 2014 році на компенсацію таким роботодавцям буде спрямовано понад 1 млрд грн, водночас від створення нових робочих місць із високим рівнем оплати праці бюджет отримає додатково 3 млрд грн. За попередніми оцінками чиновників, нововведення дасть можливість створювати щорічно 70 тисяч нових високооплачуваних робочих місць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243