Росія і Польща узгодили кроки щодо подальшого розслідування катастрофи польського літака Ту-154 під Смоленськом 10 квітня 2010 року, повідомили у Слідчому комітеті РФ.

Таке рішення ухвалене за підсумками робочої зустрічі голови Слідчого комітету Олександра Бастрикіна з генеральним прокурором Республіки Польща Анджеєм Сереметом. У зустрічі також брали участь головний військовий прокурор Польщі Єжи Артим’ як, представники прокуратури Польщі та центрального апарату СК Росії.

Зазначається, що у ході зустрічі сторони розглянули питання взаємодії СК Росії та компетентних органів Польщі при розслідуванні кримінальних справ за фактом катастрофи польського літака Ту-154 М у Смоленську 10 квітня 2010 року.

«Сторони обмінялися актуалізованою інформацією про хід слідства і надання міжнародної правової допомоги у даних справах, а також узгодили подальші кроки у провадженні конкретних слідчих та інших процесуальних дій на території Росії та Польщі», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, Смоленська авіакатастрофа забрала життя більшої частини партійної еліти партії «Право і справедливість» на чолі із співзасновником цієї партії і на той момент президентом Польщі Лехом Качиньським.

25 вересня польська прокуратура офіційно підтвердила заміну тіл жертв Смоленської авіакатастрофи, яку вдалося виявити завдяки проведенню ексгумації похованих у Польщі двох загиблих у цій трагедії жінок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256