Президент України Віктор Янукович і президент Латвійської Республіки Андріс Берзіньш підписали Спільну заяву, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Також у присутності президентів було підписано Угоду про основні напрями співробітництва у сфері захисту прав споживачів між Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів та Центром захисту прав споживачів Латвійської Республіки.

Основною метою підписання Угоди є створення правових і організаційних засад співробітництва, спрямованих на захист прав та інтересів споживачів на території України і Латвійської Республіки від недобросовісної діяльності господарюючих суб'єктів, що діють на території обох країн.

Також сторони підписали протокол про наміри між Міністерством інфраструктури України і Міністерством сполучення Латвійської Республіки про співробітництво у сфері розвитку транспортного коридору між Балтійським і Чорним морем.

Основною метою підписання Протоколу є подальше розширення взаємовигідного співробітництва у галузі транспорту і логістики, розвиток конкурентоспроможності транзитного коридору між Балтійським і Чорним морем на базі діючих контейнерних поїздів, включаючи можливості спільного контейнерного поїзда «ZUBR».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215