Учора вночі в Закарпатській області невідомий перетнув кордон на маломірному літальному апараті, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Співробітники Держприкордонслужби помітили поблизу кордону маломірний літальний апарат. Літак виявили за допомогою мобільного тепловізійного комплексу.

Він летів на висоті близько 1 кілометра. Після цього пілот параплану залетів на територію Угорщини, де розвернувся і попрямував у зворотному напрямку і зник вже на території України. Прикордонники відразу зв'язалися з підрозділами протиповітряної оборони щодо виявлення літака, поінформували співробітників СБУ, МВС, представників Укравіаруху і угорських колег. Також прикордонники підняли додаткові наряди для проведення пошукових заходів і організували спільне патрулювання з працівниками ДАІ на автошляхах.

Незабаром під час встановлення обставин правопорушення за інформацією місцевих жителів в районі села Довге Поле Ужгородського району виявили місце можливого зльоту і посадки малого літального апарату. Заходи з пошуку порушників тривають.

У Держприкордонслужбі нагадали, що минулого року прикордонники кілька разів виявляли і затримували порушників, які використовували маломірні літальні апарати для переправлення через кордон тютюнових виробів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240